Boldenone

Wat is boldenone?
Boldenone is een effectief anabole steroïde om je spiermassa te vergroten. In vergelijking met andere anabolen is de kans op gynaecomastie veel kleiner en houdt je tijdens een kuur minder tot geen vocht vast. Daarnaast is boldenone minder levertoxisch dan andere steroïden. Dat maakt boldenone qua werking bijna net zo doeltreffend als nandrolone, maar wel een stuk veiliger.

Kenmerken boldenone
Boldenone bestaat alleen als injecteerbare oplossing. Na injectie blijft het tussen de 14 tot 16 dagen actief werken in je lichaam. In tegenstelling tot veel andere anabolen is boldenone niet beschadigend voor je lever. Andere kenmerken:

– matige aromatisering;
– lage vochtretentie;
– lage DTH-conversie;
– matige onderdrukking van natuurlijke hormoonproductie.

Hoe werkt boldenone?

boldanoneBoldenone laat het aantal androgeenreceptoren gigantisch stijgen. Daarnaast vergroot boldenone de stikstofretentie in je spieren. Hierdoor houden je spierencellen meer eiwitten vast. Het gevolg is snellere toename van spieren. Een klein deel van boldenone aromatiseert naar oestrogeen. Dit verhoogt de opslag van glycogeen en de afgifte van groeihormonen wat ook meer spiermassa creëert.
Boldenone heeft weinig oestrogene bijwerkingen en is een stuk veiliger in vergelijking met nandrolone of deca. Dat komt omdat er maar een klein gedeelte van boldenone aromatiseert.
Voor wie is boldenone geschikt?
Boldenone kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor bulken of voor cutten omdat het in beide gevallen zorgt voor een toename van spiermassa zonder hoge vochtretentie. Onderstaand nog meer voorbeelden van situaties waarin boldenone een grote voorkeur heeft.

Ontwikkelen van een groter uithoudingsvermogen
Boldenone stimuleert de productie van het hormoon EPO. Dit hormoon zorgt voor een grotere aanmaak van rode bloedlichaampjes. Rode bloedlichaampjes verbeteren het uithoudingsvermogen. Om die reden is boldenone erg populair bij duursporters en bodybuilders tijdens het cutten.

Vrouwen die meer spiermassa willen
Boldenone is ook geliefd bij vrouwen. Dat komt omdat het ongeveer nooit zorgt voor vermannelijking van het lichaam. Vrouwen gebruiken boldenone wel altijd in een lagere dosering dan mannen.

Dosering van boldenone
Gebruik boldenone minstens 12 weken omdat het een langwerkende anabole is. Een normale dosis is ongeveer 500 milligram per week. Voor mannen geldt het minimum van 400 milligram en het maximum van 600 milligram per week. Vrouwen kunnen het beste kiezen voor een lagere dosis van 50 tot 150 milligram per week.

Boldenone geschikt voor bulkuren en cutkuren

Bulkkuren
Boldenone zorgt voor toename van de spiermassa doordat het ervoor zorgt dat je spiercellen meer eiwitten vasthouden en boldenone bijna niet aromatiseert. Daarnaast vergroot boldenone de eetlust wat erg bevorderend is als je meer spiermassa wilt opbouwen. Dankzij de vergrote eetlust is boldenone erg geschikt om te gebruiken in een bulkkuur naast lange testosteron esters zoals testosteron, enanthate of cypionate.
Het is verstandig om na een bulkkuur met boldenone een nakuur van 4 weken te doen met novaldex of clomid. Start hiermee 2 weken na je laatste boldenone injectie.

Cutkuren
Boldenone is ook geschikt voor cutkuren omdat het een lage vochtretentie heeft en het de vasculariteit vergroot. Tevens is de kans op gynaecomastie erg klein omdat het zich niet bindt aan de progestaronreceptoren. Je kunt boldenone prima stacken met wintrol, testosteron propionate, trenbolone acetate of parabolan.

Bijwerkingen boldenone
De bijwerkingen zijn in vergelijking met andere anabolen een stuk milder. Doordat boldenone wel lichte invloed uitoefent op de hormoonproductie kunnen de volgende bijwerkingen optreden:

– krimpende testikels;
– tijdelijke erectiestoornissen;
– toenemend lichaamshaar;
– meer acne en vettere huid;
– hoge bloeddruk;
– afname goede cholesterol;
– lichte mate van gynaecomastie;
– lichte mate van vermannelijking bij vrouwen (alleen bij hoge dosis).