Clenbuterol

clenbuterol-pillenWat is clenbuterol
Clenbuterol is een middel die veelgebruikt wordt tijdens cutkuren. Het versnelt het metabolisme waardoor je meer calorieën gaat verbranden. Dit zorgt ervoor dat je sneller vet verliest. Clenbuterol heeft geen invloed op de natuurlijke hormoonproducten waardoor het niet zorgt voor aromatisering of waterretentie. Om die reden is het een veilig middel voor effectieve vetverbranding.

Clenbuterol als geneesmiddel
Clenbuterol wordt gebruikt om paarden met ademhalingsproblemen te helpen. In sommige landen wordt clenbuterol ook gebruikt om astmapatiënten beter te laten ademen.

Kenmerken clenbuterol
Clenbuterol is verkrijgbaar in tabletten. Het is tot 35 uur actief in je lichaam waarvan je de eerste 5 uur ook daadwerkelijk kunt voelen. Overige kenmerken:

– geen aromatisering;
– geen waterretentie;
– geen DHT-conversie;
– geen onderdrukking van natuurlijke hormoonproductie.

Hoe werkt clenbuterol

Clenbuterol verhoogd je lichaamstemperatuur en laat je hart sneller kloppen. Dit geeft je metabolisme een boost waardoor je meer calorieën gaat verbranden. Sommige beweren dat clenbuterol ook de werking van insuline remt. Dit zorgt voor een hogere verbranding van vetten en eiwitten en een lagere verbranding van koolhydraten. Daarnaast zorgt clenbuterol ervoor dat de ademhaling verbeterd en het transport van zuurstof door je lichaam efficiënter verloopt. Hierdoor is clenbuterol ook erg geliefd bij duursporters.

Dosering clenbuterol
Een normale dosering is 100 tot 140 milligram per dag voor mannen. Vrouwen kunnen beter kiezen voor een lagere dosering van 80 tot 100 milligram. Je kunt clenbuterol ook op twee andere manieren gebruiken.
1. Piramide:
Begin met een lage dosis van 20 tot 30 milligram. Deze dosis bouw je langzaam door om de 2 weken 20 tot 30 milligram toe te voegen. Deze manier geeft je lichaam goed de tijd om te wennen aan clenbuterol.
2. Twee weken on – twee weken off:
Je begint met 20 tot 30 milligram. Om de drie dagen verhoog je dit telkens met nogmaals 20 tot 30 milligram. Let tussendoor goed je lichaam. Begin pas met verhogen van de dosering als clenbuterol zijn werking in je lichaam verliest. Op de helft van de 2 tot 3 weken waarin je bent gestart met clenbuterol, bouw je de dosering weer af. Dit doe je op dezelfde manier als dat je hebt opgebouwd. Hierna neem je 2 tot 3 weken een pauze. Na je pauze begin je weer opnieuw. Je kunt tijdens je pauze (oftewel je ‘off’ periode) T3 innemen. Hier stop je mee als je weer begint met clenbuterol. Je wisselt T3 dus af met clenbuterol.

Neem clenbuterol bij voorkeur overdag en zeker niet 4 uur voordat je gaat slapen. Veel gebruikers nemen clenbuterol voor de training in omdat het een enorme energie boost geeft.
Het beste is om voor de laatste manier te kiezen, dus twee weken on – twee weken off. Deze manier is minder belastend voor je lever. Gebruik clenbuterol niet langer dan 8 weken.

Bijwerkingen clenbuterol

– verhoogde hartslag;
– zenuwachtig gevoel;
– hartkloppingen;
– slapeloosheid.

Clenbuterol kan erg beschadigend zijn voor je lever. Gebruik het daarom niet langer dan 8 weken.