Dianabol

Wat is dianabol?
Dianabol is één van de beste anabole steroïde voor explosieve groei van spiermassa. Dit middel werd vroeger gebruikt door de beroemde bodybuilders Arnold Schwarzenegger en Frank Zane. Dianabol wordt ook wel methandrostenolon genoemd.

Kenmerken dianabol
Dianabol is verkrijgbaar in tabletten. Na inname blijft het tussen de 6 en 8 uur actief in je lichaam werken. Daarnaast heeft dianabol:

– een aromatiserend effect;
– zorgt het voor vochtretentie;
– geen DHT-conversie;
– vooral bij hoge doseringen onderdrukt het de natuurlijke hormoonproductie.

Hoe werkt dianabol?

danabol-ds Dianabol heeft een grote positieve invloed op de eiwitsynthese van je lichaam. Daarnaast bevordert dianabol het herstel van het glycogeengehalte na de training. Hiermee zorgt het middel voor een effectieve vergroting van spierkracht. Omdat dianabol maar een lichte werking heeft via de androgeenreceptoren heeft het nauwelijks invloed op je natuurlijke hormoonproductie.

Dosering van dianabol
Voor mannen: 20 tot 50 milligram per dag. Voor vrouwen: 5 tot 10 milligram per dag.

Voor wie is dianabol niet geschikt
Dianabol heeft veel oestrogene bijwerkingen zoals het vasthouden van vocht. Om die reden is dianabol niet geschikt voor een cutkuur omdat je geen droge spiermassa opbouwt.
Ben je een duursporter, dan is dianabol niet bevorderend voor je resultaten. Dianabol verminder het aantal rode bloedlichaampjes in je lichaam waardoor je ademhaling minder effectief verloopt.

Dianabol uiterst geschikt voor bulkkuur

Dianabol zorgt voor explosieve toename van spiermassa en spierkracht en is daardoor uitermate geschikt voor een bulkkuur. Hiervoor wordt dianabol ook het meeste gebruikt. Combineer dianabol niet met anabolen die ook via de androgeenreceptor werken. Dat vermindert namelijk de werking van dianabol.
Dianabol wordt veel gebruikt als kickstart bij een kuur met langwerkende anabolen. In dat geval wordt de eerste 4 tot 6 weken dagelijks een dosering tussen de 20 tot 40 milligram dianabol ingenomen. Een andere mogelijkheid is om dianabol te stacken met winstrol of primobolan. De gebruikelijke dosis dianabol is dan 20 tot 40 milligram per dag gedurende 6 tot 8 weken. Neem dianabol niet langer dan 8 weken omdat het beschadigend is voor je lever.

Dianabol heeft oestrogene bijwerkingen. Om deze te verminderen kun je tijdens de dianabol kuur novaldex of zelfs arimidex (aromataremmer) innemen. Vervolgens doe je een nakuur met novaldex of clomid om de natuurlijke productie van testosteron weer op te bouwen.

Bijwerkingen van dianabol

Leverbeschadiging
Zoals bijna elke orale anabole steroïde is ook dianabol gemodificeerd. Deze modificatie zorgt ervoor dat het middel niet wordt opgenomen door de lever zodat het beter kan werken. Het nadeel is dat deze modificatie tegelijkertijd een giftige werking heeft op je lever. Gebruik dianabol daarom niet te lang.
Oestrogene bijwerkingen
De bijwerkingen van oestrogenen is groot bij dianabol omdat het middel sterk aromatiseert. Een bijwerking is bijvoorbeeld meer vocht vasthouden (vochtretentie).
Andere bijwerkingen:

– acne en vette huid;
– hogere bloeddruk;
– prostaathypertrofie;
– tijdelijk krimpen van de testikels (bij lang gebruik of hoge dosering);
– mogelijke kans op gynaecomastie (vooral bij personen die hiervoor gevoelig zijn);
– toename van lichaamshaar en afname van hoofdhaar.

Bij vrouwen kan vermannelijking van het lichaam optreden.