Droogtrainen

Hoe kun je het beste droogtrainen.
Sporters die willen droogtrainen streven naar minder lichaamsvet. Maar daarnaast is het behouden van spiermassa net zo belangrijk. Sterke en harde spieren zorgen juist voor die extreem droge getrainde look. Er zijn 3 belangrijke pijlers voor optimaal droogtrainen: voeding, training en een anabolenkuur. Alleen als deze 3 pijlers optimaal zijn krijg je gegarandeerd die keiharde gespierde look zoals de bekende bodybuilder Lazar Angelov. Wil je weten hoe je hiervoor kunt zorgen? In deze blog worden alle 3 de pijlers behandeld.

Optimale voeding voor droogtrainen
Bij droogtraining speelt voeding een grotere rol dan je trainingen. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘abs are made in the kitchen’. Je kunt nooit droog worden als je slecht eet of niet op je voeding let. Sterker nog: bij droogtrainen is het essentieel dat je eerst een voedingsschema maakt. Je begint met het uitrekenen van de hoeveelheid kilocalorieën die je kunt eten om op gewicht te blijven. Dit heet je energiebehoefte. Vervolgens kun je op twee manieren vet verliezen:
1. Je eet onder je energiebehoefte: Hierbij creëer je dus een negatieve energiebalans. Oftewel: je zit onder je onderhoud. In dit geval eet je 10 tot 20% minder kilocalorieën dan je nodig hebt.
2. Je voegt extra cardio trainingen toe: In dit geval eet je precies het aantal kilocalorieën die je nodig hebt voor gewichtsbehoud en doe je cardio om extra kilocalorieën te verbranden.

Beste verhouding koolhydraten, eiwitten, vetten

Niet alleen het aantal kilocalorieën zijn belangrijk bij droogtrainen, ook de verhouding van de macronutriënten speelt een cruciale rol. Macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten en vetten.
Hoeveelheid eiwitten bij droogtrainen
Onderzoek heeft aangetoond dat een relatief hoge eiwitinname verlies van spiermassa tegengaat bij een negatieve energiebalans. Tevens zorgt een hoge eiwitinname voor hoger thermische effect wat kan bijdrage aan vetverlies. Een hoge eiwitinname houdt in dat je 30% van de totale inname aan energie uit eiwitten haalt.

Hoeveelheid koolhydraten bij droogtrainen
Tijdens het droogtrainen is het nodig om de juiste hoeveelheid koolhydraten te eten. Tijdens je pre-contest fase bestaat 50% van je totale inname aan energie uit koolhydraten. Voldoende koolhydraten zorgen ervoor dat je genoeg energie hebt om intensief en zwaar te trainen.

Hoeveelheid vetten bij droogtrainen
Goede vetten zijn belangrijk voor de circulatie van je testosteron. Goede vetten zijn onverzadigde vetten uit bijvoorbeeld plantaardige oliën, noten en vette vis. Een dieet van een goede bodybuilder bestaat in de zowel off-season als pre-contest fase voor 20% uit onverzadigde vetten. Let op met het eten van verzadigd vet uit bijvoorbeeld chips, gefrituurde producten, chocolade en taart. Te veel verzadigd vet verhoogd de kans op hart- en vaatziekten.

De meest optimale verhouding van macronutriënten tijdens droog trainen is dus: 50% koolhydraten, 30% eiwitten en 20% vetten.

De meest optimale verhouding van macronutriënten tijdens andere fases zoals off-season is: 50-55% koolhydraten, 35 tot 30% eiwitten, 15 tot 20% vetten.

Op de onze site anabolenkuurkopen kun informatie vinden over het berekenen van je energiebehoefte.

Optimale aantal reps bij trainingen tijdens cutten

muscle-building-strategies-adrenalastboosterHelaas komt het vaak voor dat mensen verkeerd trainen tijdens het cutten. Er wordt door velen gedacht dat je veel herhalingen moet verrichten om vet te verbranden. Deze gedachte in onjuist. Het beste is om rond de 8 tot 10 herhalingen (reps) per set te trainen. Op deze manier blijf je zwaar trainen en dat zorgt voor het behoud van spierkracht. Tevens kun je zo beter inschatten of je kracht verliest tijdens het cutten. Wanneer je kracht verliest, verlies je ook spiermassa en dat kun je beter vermijden. In dit geval is het nodig dat je iets meer gaat eten.

Wat je wel kunt aanpassen zijn het aantal sets. Tijdens je cutfase heb je waarschijnlijk minder energie en kan het nodig zijn je de trainingsintensiteit iets verlaagd. Deed je voorheen 4 sets met 8 tot 10 reps, verlaag dit dan tijdens het cutten naar 3 sets met 8 tot 10 herhalingen.

Optimale manier van trainen tijdens cutten
Probeer een trainingsschema samen te stellen met genoeg oefeningen voor iedere spiergroep. Haal het meest haalbare uit je trainingen door hard en zwaar te liften. Ga bij elke set tot falen. Als je een anabolenkuur gebruikt tijdens het cutten zorg er dan voor dat je op de pomp traint. Dit stimuleert de toestroom van macronutriënten naar je spieren.

Voordelen anabolenkuur bij droogtrainen
Anabolen kunnen een grote positieve invloed hebben tijdens het droogtrainen. Het brengt het verlies aan spiermassa naar het minimum en je behaalt sneller resultaat. Zolang je de richtlijnen van droogtrainen goed opvolgt tijdens cutten met anabolen zullen je resultaten ook veel beter zijn dan wanneer je natuurlijk traint. En met anabolen kun je nog steeds meer spiermassa opbouwen wat op andere manieren bijna onmogelijk is.

Beste anabolenkuren voor droogtrainen

De beste kuren voor droogtrainen kun je bij anabolenkuurkopen als pakket bestellen. Voor iedereen die ripped en shredded wil worden is er het cutten aanbiedingspakket. Deze uitgebreide kuur is bij uitstek geschikt om harde, droge spieren te ontwikkelen. Daarnaast bestaat ons aanbod ook uit kleinere kuren:

– Winstrol kuur
– Cut orals pakket
– Cut orals pakket 2
– Cut kuur

Optimaal cutten met clenbuterol en T3
Clenbuterol en T3 zijn extreem geschikt als je vet wilt verliezen en daarbij je spiermassa wilt behouden. Clenbuterol en T3 zijn geen echte anabolen en hebben daarom ook niet de vervelende bijwerkingen daarvan.

Clenbuterol
Clenbuterol is een beta 2 agonist die zorgt voor een constante vetverbranding. Deze vetverbranding wordt veroorzaakt omdat clenbuterol het autonome zenuwstelsel overneemt en het skeletstelsel laat trillen. Hierdoor is je lichaam constant in beweging.

T3
T3 is een medicijn die je schildklier versneld. Een snellere schildklier zorgt ervoor dat je meer kilocalorieën verbrand en dus sneller vet verliest.