Masteron

Wat is masteron?
Masteron is een anabole steroïden die zorgt voor een grote toename van spierkracht. Het vergroot namelijk de spierdichtheid en spierhardheid. Masteron is daarom erg populair in cutkuren waarbij gestreefd wordt naar een lager vetpercentage en hardere spieren.

Kenmerken masteron
Masteron is verkrijgbaar als injecteerbare oplossing in olie. Masteron  kan 2 tot 8 dagen werken afhankelijke van het soort dat je kiest. Andere kenmerken:

– aromatiseert niet;
– zorgt niet voor waterretentie;
– is een afgeleide van DHT;
– zorgt voor onderdrukking van de natuurlijke aanmaak van hormonen.

Hoe werkt masteron?

Masteron is sterk androgeen, dit zorgt voor een grote toename aan spierkracht. Houdt er rekening mee dat masteron niet zorgt voor een grote toename van spiermassa. Dat komt mede omdat masteron niet aromatiseert maar juist aromatase enzymen verbruikt zonder zelf te aromatiseren.
Voor wie is masteron geschikt?
Masteron is vooral geschikt voor sporters die harde spieren willen. Masteron wordt daarom vaak gebruikt door bodybuilders die al een laag vetpercentage hebben en streven naar meer spierkracht. Daarnaast is masteron ook geschikt voor sporters die zijn ingedeeld in een bepaalde gewichtsklasse. Masteron zorgt voor meer spierkracht, maar heeft daarnaast geen negatieve invloed op het gewicht of vetpercentage. Het gewicht en vetpercentage kan zelfs lager worden door masteron.

Dosering van masteron
Er zijn twee varianten van masteron verkrijgbaar. Voor de varianten gelden andere doseringen.

1. Masteron Propionate: dosis is 350 tot 500 milligram per week. Deze variant moet je dagelijks of om de twee dagen injecteren. Masteron propionate blijft 2 tot 3 dagen werkzaam in je lichaam.

2. Masteron Enanthate: dosis is 400 tot 600 milligram per week. Deze variant hoef je maar één keer per week te injecteren. Dat komt omdat het middel 8 dagen actief blijft in je lichaam.

Masteron uitsluitend voor cutkuren

Masteron zorgt zelf niet meer spiermassa of behoud van spiermassa, alleen voor meer spierkracht. Daarom wordt masteron vaak gebruikt in combinatie met andere anabolen die wel zorgen voor het behoud van spiermassa. Denk bijvoorbeeld aan boldenone.
Masteron propionate vormt samen met testosteron propionate, winstrol en eventueel trenbolone acetate een hele goede stack. Een andere optie is een stack met masteron enanthate, testosteron enanthate en trenbolone enanthate.

masteronBijwerkingen masteron
Masteron onderdrukt de natuurlijke hormoonproductie. Dit kan ervoor zorgen dat je testikels tijdelijk krimpen en je tijdelijke erectiestoornissen ondervindt. Andere bijwerkingen:

– prostaathypertrofie;
– acne en vettere huid;
– meer lichaamshaar en minder hoofdhaar;
– vergrootte kans op hartaandoeningen;
– vermannelijking van het lichaam (bij vrouwen).