Nakuur post cycle therapie

Het belang van een goede nakuur
Als je een anabolenkuur hebt gedaan van minimaal 3 weken, is een nakuur erg belangrijk. Een nakuur zorgt ervoor dat je goed herstelt van je anabolenkuur en dat je de gewonnen spiermassa behoud. Het zou natuurlijk jammer zijn als al het harde werk achteraf teniet wordt gedaan. In deze blog kun je lezen waarom een nakuur belangrijk en hoe je deze het beste kunt doen.

zdjecie4Wat doet een nakuur?
Als je een anabolenkuur doet wordt de natuurlijke hormoonproductie van je lichaam geheel of gedeeltelijk stopgezet. Dit betekent dat je zelf geen testosteron meer aanmaakt. Dat is tijdens je kuur ook niet nodig omdat je al in grote hoeveelheden testosteron toedient. Na je kuur ligt de productie van het natuurlijke testosteron nog steeds stil en dat geeft de volgende gevolgen:

– een dip;
– afname van je spiermassa;
– verlaagd libido.

Een geschikte nakuur
Elke anabolenkuur is anders en heeft een ander effect op je lichaam. Hoe langer je een kuur volgt, hoe groter het negatieve effect is op je natuurlijke hormoonproductie. Dit geldt ook voor het soort anabolen die je gebruikt. Anabolen met een milde werking hebben minder effect op je hormoonproductie dan anabolen met een sterke werking. Als goudenregel kun je aanhouden: hoe langer je anabolenkuur, hoe langer je nakuur.

Basisregels voor een nakuur

Anabolenkuur met tabletten
Heb je een kuur gedaan van ongeveer 8 weken waarin je alleen orals slikte, dan is een nakuur met alleen het middel Novaldex voldoende om goed te herstellen.

Testosteronkuur
Een kuur met ongeveer 500 milligram testosteron die 12 weken of langer heeft geduurd vraagt om een intensievere nakuur. Maak in dat geval gebruik van novaldex en clomid. Nog beter is een nakuur met HGH. Je kunt dan een dosering van 5000 IU HGH aanhouden gedurende 12 weken.
Een goede nakuur zorgt er in dit geval voor dat je de natuurlijk productie van testosteron weer sneller op gang komt. Hierdoor behoud je de gewonnen spiermassa stukken meer en komt je libido ook weer sneller terug.

Kuren van 6 maanden of langer
Na deze lange kuren of kuren met extreem hoge doseringen is een nakuur al helemaal alles bepalend. Heb je 12 tot 25 weken lang meer dan 3 anabolen in een stack gebruikt neem dan in je nakuur HGH, Clomid en Novaldex.

Doseringen nakuur na lange anabolenkuur
Onderstaande doseringen zijn van toepassing na een anabolenkuur van 12 tot 25 weken. Je nakuur bestaat dus uit HGH, Clomid en Novaldex.

1.HGH: week na je laatste injectie neem je 10000 IU per dag, verdeeld over 3 injecties. Heb je een kortere of minder zware kuur gevolgd dan is de dosering 5000 IU. Deze dosering verdeel je ook over 3 injecties. Zet in dit geval de eerste injectie de dag na je laatste injectie anabolen.

2. Clomid: na de anabolenkuur start je met 150 milligram clomid per dag gedurende 3 dagen. Vervolgens neem je 3 dagen lang een iets lagere dosis van 100 milligram. Daarna neem je 50 milligram gedurende 2 weken.

3. Novaldex: na je anabolenkuur neem je dagelijks 30 milligram novaldex gedurende 3 weken.

Wanneer moet je starten met een nakuur?

Onderstaand een overzicht waarin je per anabole steroïde kunt zien wanneer je het beste kunt starten met de nakuur. Het gaat hierbij om het aantal dagen dat je tussen je laatste anabolen injectie en je nakuur moet laten voordat je begint aan de nakuur.

Anadrol: na 1 dag
Anavar: na 1 dag
Dianabol: na 1 dag
Deca: na 3 weken
NPP: na 4 dagen
Trenbolone Prop: na 3 dagen
Testosteron prop: na 4 dagen
Winstrol: na 1 tot 2 dagen
Sustanon: na 2,5 tot 3 weken
Testosteron Enant: na 12 dagen
Trenbolone Enant: na 10 dagen
Primobolan: na 10 tot 14 dagen
Boldenone: na 17 tot 21 dagen
Testosteron Cyp: na 12 dagen