Novaldex

Wat is novaldex?
Novaldex wordt voornamelijk gebruikt in een nakuur. Dat is de kuur die je doet na een anabolenkuur. Novaldex is het meest bekende middel die de werking van oestrogenen tegengaat en het lichaam helpt herstellen na een kuur.

Novaldex als medicijn
Novaldex is oorspronkelijk op de markt gebracht voor medische doeleinden. Het werd voornamelijk voorgeschreven aan borstkankerpatiënten. Novaldex voorkomt dat borstkanker verder uitzaait of groeit in het lichaam. Dit doet hij door de werking van oestrogenen te blokkeren. Oestrogenen kunnen namelijk verantwoordelijk zijn voor de groei van borstkanker.

Kenmerken novaldex
Novaldex is te verkrijgen in de vorm van tabletten. Wanneer je novaldex gebruikt blijft het 5 tot 7 dagen werken in je lichaam. Novaldex is bijna geen negatieve bijwerkingen zoals:

– geen aromatisering;
– zorgt niet voor waterretentie;
– heeft geen DHT-conversie;
– onderdrukt niet de productie van hormonen.

Hoe werkt novaldex?

Novaldex bevat de stof tamoxifen citrate. Dit is een milde vorm van oestrogeen die geen grote oestrogenen bijwerkingen heeft. Dit oestrogeen bindt zich sterk op de oestrogeenreceptoren. Hierdoor is kunnen de krachtige oestrogenen zich niet meer binden en worden daardoor inactief in het lichaam.
Novaldex staat ook bekend als een middel dat zorgt voor een stijging van het LH (Luteinizing Hormone) en FSH (Follicle Stimulating Hormone). Met name LH kan mogelijk de productie van testosteron in het lichaam verhogen.

Verschil novaldex en aromataseremmers
Novaldex (en clomid) is een SERN. SERN staat voor Selective Estrogen Receptor Modulator. Dit houdt in dat novaldex er wel voor zorgt dat krachtige oestrogenen inactief worden in het lichaam, maar het niet voorkomt dat oestrogenen worden aangemaakt. Dit laatste is wel mogelijk als je aromataseremmers gebruikt. Bekende aromataseremmers zijn: proviron, arimidex, letrozole, exemestane.

Dosering novaldex
Meestal wordt bij novaldex de volgende dosering aangehouden: 20 tot 40 milligram per dag. Er zijn meerdere manieren om novaldex te gebruiken. Al deze manieren behoeven een andere dosering. Onderstaand meer informatie.

Drie manieren om novaldex te gebruiken
1. Door vrouwelijke atleten
Novaldex kan voor vrouwen erg effectief zijn om prestaties te verbeteren en om een droge look te realiseren. Dat is mede mogelijk doordat de oestrogene werking in het lichaam verminderd. Dit zorgt voor meer spiermassa bij vrouwen. Vrouwen kunnen al goede resultaten bereiken met 10 milligram novaldex per dag.

2. Tijdens een andere anabolenkuur:
Als je novaldex gebruikt tijdens een andere anabolenkuur kun je gynaecomastie voorkomen. Vaak is 10 novaldex per dag voldoende. Wanneer je met novaldex start nadat je last krijgt van gynaecomastie mag de dosis tussen de 10 en 20 milligram liggen. Ga nog minstens 4 dagen door met het innemen van novaldex als de klachten van gynaecomastie verdwenen zijn. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat clomid effectiever werkt tegen gynaecomastie.

3. Als nakuur
Novaldex is een zeer effectief middel om als nakuur te gebruiken. Het zorgt dat je beter herstelt van de anabolenkuur en breng de natuurlijke productie van testosteron weer op gang. De dosering van novaldex in een nakuur verschilt. Het is mede afhankelijk van de kuur die je hebt gehad. Als vuistregel geldt dat de dosis in de eerste helft van de nakuur tweemaal zo groot moet zijn als de tweede helft van de nakuur. Bij de meeste kuren kun je het volgende aanhouden: eerste 2 weken 40 milligram novaldex per dag, in de laatste 2 weken 20 milligram per dag.

Volg je een kuur met extreem aromatiserende anabolen neem dan de eerste dagen novaldex en daarnaast een sterker middel tegen aromatisering. Een voorbeeld van een sterker middel is arimidex. Arimidex is een aromataseremmer en werkt pas na een aantal dagen. Om die reden is het goed om de eerste verschijnselen al met novaldex tegen te gaan omdat deze sneller werkt.novaldex

Wanneer mag je starten met een nakuur?

Een nakuur is erg effectief voor een beter herstel en zorgt voor een betere balans in je hormoonproductie. Het beste moment om te starten met een nakuur is afhankelijk van de kuur die je hebt gevolgd. Hierbij gaat het vooral om lengte van de esters van de anabolen in de kuur.
Kuur met lange esters: start na een kuur met lange esters 2 weken na de laatste injectie met de nakuur.
Kuur met korte esters: bevatte je kuur korte esters dan kun je na 4 dagen tot een week starten met de nakuur.
Kuur met tabletten: heb je een kuur met tabletten gevolgd dan kun je direct de dag na je laatste inname beginnen. De nakuur duurt in dit geval gemiddeld 3 tot 5 weken. De exacte lengte van je nakuur is afhankelijk van het soort esters en de mate van onderdrukking van de natuurlijke productie van testosteron.

Bijwerkingen van novaldex
Als je een nakuur doet van ongeveer 6 weken of je neemt novaldex om gynaecomastie te voorkomen tijdens een andere kuur, dan zijn er bijna geen bijwerkingen. Toch kan het mogelijk zijn dat je bij een relatief korte kuur de volgende bijwerkingen krijgt:

– acne;
– hoofdpijn;
– misselijkheid;
– braken;
– opvliegers.

Patiënten met borstkanker of mensen die novaldex langdurig gebruiken kunnen ernstigere bijwerkingen ervaren zoals:

– overmatig transpireren;
– duizeligheid;
– darmproblemen;
– haaruitval;
– huiduitslag;
– kramp in de benen;
– vochtretentie;
– slechte doorbloeding van bloedvaten;
– ontstaan van embolie.

Nogmaals, dit geldt alleen als novaldex langdurig wordt gebruikt.

Bijwerkingen vrouwen
Novaldex is een populair en effectief middel voor vrouwen. Maar vrouwen moeten wel opletten als ze novaldex gebruiken. Zo kan er een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaan. Daarnaast verstoord novaldex de werking van anticonceptiepillen. Dit vergroot de kans om zwanger te worden.