Wat is Trenbolone – Hoe werkt het en waar kan ik het kopen?

Wat is trenbolone?
Trenbolone is één van de meest krachtigste anabole steroïde die momenteel verkrijgbaar is. Het zorgt voor explosieve opbouw van spiermassa en voor een snellere vetverbranding. Wat trenbolone zo uniek maakt is dat het bijna geen oestrogene bijwerkingen heeft zoals gynaecomastie en waterretentie. Dat maakt trenbolone uiterst geschikt voor cutkuren.

Kenmerken trenbolone
Trenbolone heeft verschillende soorten. De werkbare periode verschilt per soort en varieert tussen de 2 tot 14 dagen. In tegenstelling tot veel andere spieropbouwende anabolen, heeft trenbolone weinig negatieve oestrogene bijwerkingen.

– geen waterretentie;
– aromatiseert niet;
– geen DHT-conversie;
– onderdrukt wel de natuurlijke productie van hormonen.

Hoe werkt trenbolone?

Trenbolone is qua werking vergelijkbaar met testosteron. Het zorgt voor dezelfde explosieve spieropbouw. Het bijzondere van trenbolone is dat het niet aromatiseert en geen oestrogene bijwerkingen heeft zoals gynaecomastie. Naast de effectieve opbouw van spiermassa zorgt trenbolone ook voor een hogere vetverbranding.

Trenbolone veroorzaakt een grote gevoeligheid van de spieren voor het extreem anabole IFG-1 in het bloed te verhogen. Daarnaast vergroot trenbolone de stikstofretentie in spieren. Hierdoor zijn er meer eiwitten beschikbaar die herstel en groei van de spieren bevorderen.

Meer spierkracht en vetverbranding
Naast meer spiermassa geeft trenbolone ook meer spierkracht en zorgt het voor vetverlies. Trenbolone is 5 keer meer androgeen dan testosteron. Daardoor bindt trenbolone zich sterker aan de androgeenreceptor waardoor deze meer geactiveerd wordt. De receptor zorgt vervolgens voor meer spierkracht en sneller vetverlies. Door deze werking is het slim om trenbolone te combineren met testosteron of dianabol omdat deze anabolen trenbolone versterken. Testosteron en dianabol zorgen namelijk voor en groei van de androgeenreceptoren in de spieren. Hierdoor kan trenbolone de receptoren nog meer activeren voor een groter effect.

Hogere Feed efficiency
Er zijn aanwijzingen dat trenbolone de ‘feed efficiency’ en de opname van mineralen verhoogt bij dieren en waarschijnlijk ook bij mensen. Feed efficiency staat voor FCE (Feed Conversion Efficiency). Hoe hoger de FCE hoe minder voeding er nodig is om gewichtstoename te bevorderen. In de bodybuilding wereld betekent dit: tijdens een bulkkuur wordt door een hoge FCE de ingenomen voeding efficiënter gebruikt zodat er meer spiermassa wordt opgebouwd.

Er zijn aanwijzingen dat een verhoogde FCE ook bevorderend is voor het behoud van spieren tijdens een cutkuur. Trenbolone heeft sowieso de eigenschap om hormonen te blokkeren die spierafbraak veroorzaken.

Doseringen van trenbolone

trenboloneTrenbolone is verkrijgbaar in een injecteerbare oplossing in olie. Er zijn meerdere soorten trenbolone. Trenbolone enanthate is de langwerkende soort. Trenbolone acetate de kortwerkende soort. Hier tussenin zit Parabolan. Onderstaand de aanbevolen doseringen:

Trenbolone acetate: 40 tot 75 milligram per dag. Deze stof blijft 2 dagen werkzaam.
Parabolan: 40 tot 75 milligram per dag. Deze stof blijft 5 dagen werkzaam.
Trenbolone enanthate: 300 tot 600 milligram per dag. Deze stof blijft 8 tot 14 dagen werkzaam.

Kuren met trenbolone:
Trenbolone kan zowel in een bulk- als cutkuur gebruikt worden.

Bulkkuur
Meestal wordt bij een bulkkuur een combinatie gemaakt van de langwerkende trenbolone enanthate met testosteron en dianabol. Testosteron en dianabol versterken de werking van trenbolone. In deze combinatie is 400 milligram trenbolone per week goed voor effectief resultaat. Houdt er rekening mee dat je in deze stack last kunt krijgen van waterretentie. Stack trenbolone liever niet met deca.

Cutkuur
Voor cutkuren wordt de korwerkende trenbolone acetate gebruikt in combinatie met primobolan of winstrol. Een andere populaire stack voor cutkuren is trenbolone acetate met testosteron propionate en masteron propionate. Deze stacks zijn effectief voor cutkuren omdat de anabolen die je toevoegt geen aromatiserende werking hebben. De dosering van trenbolone acetate in cutkuren is 75 milligram per dag.

Nakuur
Doe altijd een nakuur met novaldex of clomid. Het is ook verstandig om tijdens de kuur HCG in te nemen. Een nakuur is belangrijk omdat trenbolone de natuurlijke productie van hormonen onderdrukt. Door een nakuur zorgt je ervoor dat deze weer op gang komt.

Kuur voor beginners
Gebruik je voor de eerste keer trenbolone, start dan eerst met een kuur die bestaat uit de kortwerkende variant trenbolone acetate. Dit geeft je de mogelijkheid om eerst te ontdekken hoeveel last je hebt van eventuele bijwerkingen. Treden deze bijwerkingen op, dan kun je direct stoppen en zijn ze na 3 dagen verdwenen.

Is je eerste kuur met trenbolone acetate goed bevallen, dan kun je langzaam overstappen naar de langwerkende varianten zoals trenbolone enanthate of parabolan (middel lange werking).

Bijwerkingen van trenbolone

Een kuur met trenbolone is niet voor iedereen geschikt. Trenbolone heeft namelijk een aantal bijzondere bijwerkingen.

– slapeloosheid;
– overmatig (nachtelijk) zweten;
– verhoogde hartslag;
– onrustig gevoel;
– angstaanvallen;
– tijdelijk lager libido (bij hoge dosering);
– tijdelijke erectiestoornissen (bij hoge dosering).

Je kunt erectiestoornissen of een verlaagd libido vermijden door testosteron toe te voegen in je trenbolone kuur. De overige bijwerkingen kunnen voorkomen worden door de dosis trenbolone te verlagen. Een andere oplossing is om te starten met een kuur met trenbolone acetate. Dit is de kortwerkende variant. Zo kun je direct stoppen met de kuur als je last krijgt van bijwerkingen. Meestal zijn de bijwerkingen dan na 3 dagen verdwenen.

Naast de bijzondere bijwerkingen zijn er nog een aantal bijwerkingen die redelijk normaal zijn als je anabolen gebruikt. Toch zullen deze bijwerkingen met trenbolone niet of in veel mindere mate optreden omdat het middel niet aromatiseert. Meestal treden de bijwerkingen alleen op bij mensen die er sowieso al gevoelig voor zijn.

– acne;
– verlies van hoofdhaar;
– hoge bloeddruk;

In uiterste gevallen kun je last krijgen van gynaecomastie. Dit kun je voorkomen door arimidex of letrozole in te nemen.